Praktijkexamen

Het CBR verzorgt in Nederland de rijexamens. Tijdens het examen beoordeelt het CBR of je goed in staat bent om zelfstandig aan het verkeer deel te nemen. Daarbij speelt de veiligheid van jezelf en van anderen een grote rol.

Bij Rijschool Rai sturen wij jou pas op examen wanneer wij (de instructeur en jij) het vertrouwen hebben dat je deze zal halen. Hierdoor halen wij een hoog slagingspercentage en jij bespaart in de kosten.

Het praktijkexamen duurt in totaal ca. 55 minuten, waarvan je ongeveer 35 minuten zelfstandig zult rijden. Na een ogentest en voertuigcontrole begint de rit. De examinator zal je beoordelen op diverse onderdelen. Na de rit krijg je te horen wat de uitslag is.

Je kunt er ook voor kiezen om een faalangstexamen aan te vragen. Dit doe je wanneer je van jezelf weet dat je moeite hebt met examens. De speciale aanpak heeft een gunstige invloed op de spanning en leidt tot een betere prestatie tijdens het rijexamen.

Ben je geslaagd !! Dan zal het CBR het uitslagformulier elektronisch verzenden naar het centraal rijbewijzen register. Een dag na je examen kun je met een geldig legitimatiebewijs en een pasfoto jouw rijbewijs aanvragen bij het gemeentehuis.

Wat moet ik meenemen?

Wanneer je gaat afrijden voor je examen moet je de volgende documenten meenemen:

  • Geldig legitimatie bewijs
  • Theoriecertificaat ( niet ouder dan 1,5 jaar )
  • Examenoproep
  • Zelfreflectieformulier
  • Eigen Verklaring
Facebookmail